Ο Γιάννης Δετοράκης PADI Freediver Instructor Trainer | EFR Instructor Trainer | PADI Master Instructor | Writer of Six Free Diving Books | Designer of Free Diving Courses

Ο Γιάννης Δετοράκης είναι ένας από τους πρώτους παγκοσμίως Προπονητές Εκπαιδευτών Ελεύθερης Κατάδυσης του Οργανισμού PADI, με την ίδρυση των προγραμμάτων ελεύθερης του Οργανισμού το 2015 – 2016. Έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες ελεύθερους δύτες από το 2004 ως το 2015 στα 3 προγράμματα ελεύθερης κατάδυσης, που σχεδίασε το 2004 (Freediver,Advanced Freediver και Master Freediver PADI) και είχε την παγκόσμια αποκλειστική αναγνώριση PADI για την διδασκαλία τους επί 11 χρόνια.

Το 2015 ο Οργανισμός στήριξε τον σχεδιασμό των νέων, επίσημων επιπέδων PADI πλέον, στην ελεύθερη, στην εμπειρία σχεδιασμού και εκπαίδευσης των στελεχών του, όπως ο Γιάννης Δετοράκης και υιοθέτησε ακόμα και τα ίδια ονόματα των τριών επιπέδων, όπως τα είχε σχεδιάσει ο Γιάννης Δετοράκης από το 2004: Έτσι από τον Οκτώβριο του 2015 ανακοινώθηκαν τα νέα προγράμματα ελεύθερης κατάδυσης PADI: το “Freediver”, το “Advanced Freediver” και το “Master Freediver”.

Εκπαιδεύοντας Ελεύθερους Δύτες από το 1988

Ο Γιάννης Δετοράκης ξεκίνησε να εκπαιδεύει ελεύθερους δύτες σαν εκπαιδευτής αυτοδυτών το 1988, στο σύλλογο «Γλαύκο», όπου ως Γενικός Γραμματέας τότε, σχεδίασε τα ιστορικά σεμινάρια Ελεύθερης Κατάδυσης του Γλαύκου, διαχωρίζοντας την διδασκαλία τους από το υποβρύχιο ψάρεμα.

Το 1995 με συνεργάτες τότε τον Θ. Βουρακίδη και τον Γ. Ευστρατίου ιδρύσανε την πρώτη ιδιωτική σχολή Ελεύθερης Κατάδυσης στην Ελλάδα, ωστόσο ακόμα ο θεσμός τυπικά δεν υπήρχε καν και ο νόμος επέτρεπε μόνο σε εκπαιδευτές αυτοδυτών να διδάσκουν και την ελεύθερη και μάλιστα μόνο στις σχολές αυτοδυτών τότε, όπως ήταν η σχολή του Γ. Ευστρατίου.

Με την ίδρυση του Κέντρου του, του Atlantis Diving, από το 2001, ο Γιάννης Δετοράκης άρχισε την εκπαίδευση ελεύθερων δυτών στα τρία ερασιτεχνικά επίπεδα της CMAS, (που είχαν τότε μόλις δημιουργηθεί), ως προπονητής εκπαιδευτών ελεύθερης κατάδυσης CMAS. To 2004 σχεδίασε τα τρία επίπεδα – ειδικότητες ελεύθερης κατάδυσης PADI και από τότε, έως το 2015, αποφοίτησαν εκατοντάδες ελεύθεροι δύτες PADI από την σχολή του.

Τα βιβλία του Γιάννη Δετοράκη για την Ελεύθερη Κατάδυση

– “Ελεύθερη Κατάδυση: Η Ιστορία – Στάθης Χατζής”, 2014, ψηφιακό βιβλίο, www.yantzi.gr

– “Ελεύθερη Κατάδυση: Η Φυσιολογία”, 2010, B’ έκδοση, ψηφιακό βιβλίο, www.yantzi.gr

– “Ελεύθερη Κατάδυση: Η Τεχνική των Πρώτων 10 Μέτρων”, 2015, ψηφιακό βιβλίο, www.yantzi.gr

– “ Ελεύθερη Κατάδυση: Ο Εξοπλισμός”, 2010, ψηφιακό βιβλίο, www.yantzi.gr

– “Ακρότητες στο Βυθό – 20 Ιστορίες Υποβρύχιου Ψαρέματος”, 2009, ψηφιακό βιβλίο, www.yantzi.gr

– “ Υποβρύχια Φωτογραφία: Ο Μικρόκοσμος του Βυθού στη Μάνη”, 2009, ψηφιακό βιβλίο, www.yantzi.gr

– “Φυσιολογία και Ιατρική της Κατάδυσης με Άπνοια”, 2001, έντυπη έκδοση, εκδόσεις Βαρβέρης.

– “Ο Κατακτητής του Απέραντου Γαλάζιου” – “Η Βιογραφία του Στάθη Χατζή”, 1995, έντυπη έκδοση του Γ. Δετοράκη.

Μεταφράσεις – Εκδόσεις των βιβλίων στα Αγγλικά:

“Freediving – The Guide for the First 10 Meters”, “A complete manual for the 1st Level of freediving”, 2015, kindle eBook, www.amazon.com

“Freediving – The Story of Stathis Hatzis” – And the history of sponge-fishing freedivers in Greece”, 2014, kindle eBook, www.amazon.com

Freediving: The Guide for the First 10 Meters

Freediving: The Guide for the First 10 Meters
Ένας  πραγματικός οδηγός για την εκμάθηση της τεχνικής της ελεύθερης κατάδυσης, μοναδικός στην παγκόσμια βιβλιογραφία. Ο συγγραφέας και σχεδιαστής προγραμμάτων εκπαίδευσης στην ελεύθερη κατάδυση, χρησιμοποιεί την εμπειρία του στην εκπαίδευση περισσότερων από χιλίων ελεύθερων δυτών στην σχολή του τα τελευταία 15 χρόνια και περιγράφει βήμα προς βήμα τον τρόπο να κατακτήσει ένας ελεύθερος δύτης τα πρώτα 10 μέτρα βάθος.

Έντυπη αγγλική έκδοση

Διαθέσιμο στο Amazon: PaperbackAmazon. Kindle Edition

Επικοινώνησε μαζί μας

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα βιβλία για την ελεύθερη κατάδυση; Επικοινώνησε με το Γιάννη Δετοράκη. Στείλε το μήνυμά σου.